San Fermín 2011

14 juli 2011, kl 16:42 av  
Postat i: Tjurfäktning | 10 278 visningar | Skriv ut Skriv ut

Tjuren OsborneSå är redan årets San Fermín i Pamplona med sina kända tjurrusningar över för i år, men nedräkningen har redan börjat:

Dagens datum: 2024-05-24, 23:31
Nedräkningsdatum: 2012-07-06, 12:00
0 dagar, 0 timmar och 0 minuter kvar till San Fermín 2012

Läs mer om fiestan på sanfermin.com. (På spanska, engelska och baskiska).

Klicka på bilden för att läsa mer hos Sanfermin.com

Klicka på bilden för att läsa mer hos Sanfermin.com

14 juli: Den sista tjurrusningen för i år med tjurar från uppfödaren Núñez del Cuvillo var snabb och ren, på 2 minuter och 20 sekunder hade tjurarna sprungit genom stadens gator och hamnat i fållan bakom tjurfäktningsarenan. Den är alltid färre tjurrusare sista dagen och endast tre personer fick föras till sjukhus för lättare skador.

 

YouTube Preview Image

 

13 juli: Den näst sista rusningen för i år var den snabbaste hittills, 2 minuter och 11 sekunder. Den bruna tungviktaren Resistón (635 kg!) från uppfödarna El Pilar skapade panik, många faromoment och dominerade scenen. Totalt fördes sju personer till sjukhus under detta farliga gatlopp som kunde slutat betydligt värre!

 

YouTube Preview Image

 

12 juli: Den sjätte dagens rusning med tjurar från uppfödaren Victoriano del Río var den snabbaste hittills i år. På 2 minuter och 16 sekunder var tjurrusningen över. Två personer blev stångade av tjurarna och fem andra fick föras till sjukhus för andra skador.

 

YouTube Preview Image

 

11 juli: Den svarta tjuren Denunciante från uppfödaren Fuente Ymbro dominerade dagens rusning som var snabb, 2 minuter och 30 sekunder. Tjuren sprang före sin flock och skapade lite uppståndelse på vägen. Det hela slutade dock lyckligt, bara en person fick föras till sjukhus för ett benbrott efter att han trillat omkull på gatan.

 

YouTube Preview Image

 

10 juli: Tjurrusningen den fjärde dagen var ovanligt snabb och varade i 2 minuter och 38 sekunder. Det var mycket trångt på gatorna och pga de snabba tjurarna från uppfödaren Los Miuras så hade tjurrusarna svårt att hänga med. Åtta personer fick föras till sjukhus, de flesta med trampskador sen de trillat omkull i trängseln.

 

YouTube Preview Image

 

9 juli: Den tredje dagens tjurrusning var snabb och ren. Den varade i 2 minuter och 58 sekunder. Trots den massiva folksamlingen så lämnande tjurarna från uppfödaren Dolores Aguirre inga allvarligt skadade efter sig. En person blev stångad i låret vid Telefónica och två andra fick skador pga fall.

YouTube Preview Image

 

8 juli: Dagens tjurrusning varade i 3 minuter och 10 sekunder. Tjurarna från uppfödaren Cebada Gago skapade precis som förra året en farlig tjurrusning. Förutom trampskador som uppstår när tjurrrusarna faller har två personer blivit stångade av tjurarna, en 21-årig amerikanare som fick skador på ankeln på Calle Stafeta, samt en 24 årig australiensare som fick lårskador på tjurfäktningsarenan när den bruna tjuren Escuillo som var på efterkälken till sist kom in. Det såg riktigt farligt ut och kunde gått betydligt värre.

 

YouTube Preview Image

 

7 juli: Årets första tjurrusning var snabb och ren. Efter 2 minuter och 54 sekunder hade tjurarna från uppfödaren Torrestrella lämnat Pamplonas gator bakom sig. Ingen blev skadad av tjurarna och endast två personer blev förda till sjukhus med lättare skador.

 

YouTube Preview Image

 

För andra årgångar av San Fermín, klicka här.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

2 kommentarer till "San Fermín 2011"

    1. ¡Viva San Fermín! » Ett annorlunda Spanien, tor 07 jul 2011 9:13 

      […] pågår fram till den 14 juli och jag kommer med uppdateringar varje dag. […]

    1. Bjorn Wahlsten, tis 12 jul 2011 8:58 

      Jag tittar inte på rusningen men naturligtvis är jag på tjurarnas sida. De frivilliga offen brukar man se i tidningen.

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>