Lär dig Spaniens heta danser

13 februari 2012, kl 13:12 av  
Postat i: Artiklar | 34 139 visningar | Skriv ut Skriv ut

Om vi i Sverige är kända för ett visst svårmod och för vår långa, mörka vinter är Spanien känt för sitt heta humör och långa, varma nätter.

Kontrasten mellan de två kulturerna kan nästan beskrivas som fysisk – då vi i norden kryper ihop under en filt och blir mer fåordiga sitter mycket av den spanska värmen i kroppen på dess invånare. Här pratar man fortare,argumenterar ljudligare och dansar man med mer känsla och erotik. För den som vill känna den spanska hettan i sin egen kropp kommer här ett tips på språk- och danskurser i Spanien – här stimuleras både huvudet och kroppen.

Sevilla, Andalusiens huvudstad i sydvästra Spanien, är flamencons hemstad. Flamencon är den andalusiska sång- och musiktradition som utmärks av energiska staccatorytmer och i dansen, snabba rörelser, handklapp, mycket bestämda fottramp, och långa, vida kjolar. Man dansar med ryggen stolt upprätt och mycket av dansen handlar om känslor och kontroll. I Sevilla erbjuds spanska språkkurser för utländska studerande som kombinerar språkundervisning med dagliga lektioner i flamenco.

YouTube Preview Image

Hit välkomnas såväl rena nybörjare som mer erfarna dansare och åldersgränsen är 18 år och uppåt. I både språkkurser och i dansen delas man in i grupper beroende på tidigare erfarenhet, så man lär sig alltid tillsammans med andra på samma kunskapsnivå. Efter 4 timmars spanska undervisning på morgonen är det perfekt att låta kroppen arbeta under danslektionen på eftermiddagen. På kvällen njuter man av Sevillas underbara klimat och vackra, historiska stadskärna. Nattlivet här är välkänt och mycket varierat och du kommer knappast sakna någonting att göra. Själva kursen varar mellan 1, upp emot 36 veckor.

Flamenco

Flamenco

Om flamenco inte är din dans kan man i Barcelona lära sig salsa under liknande former. Salsa är en latinamerikansk dans som kom till Barcelona från stadens invandrare från Central Amerika och främst Kuba. Dansen är, till skillnad från flamenco, främst en pardans som ofta kan vara både eldig och sensuell.
Dansen är populär både som motion och en social dans och runt om i Barcelona, och resten av världen, finns salsa-kvällar för den som vill öva sina kunskaper och njuta av dansen mer regelbundet.

Salsa

Salsa

I Barcelona erbjuds en veckas salsa-kurs med en mycket erfaren lärare som också pratar engelska, så oroa dig inte om du inte är flytande i spanska ännu. Lär dig spanska genom att kombinera danskursen med en kortare eller längre språkkurs, vilket är enkelt gjort. Här kan man läsa en intensivkurs eller en kurs med långsammare tempo, beroende på vad ditt mål med undervisningen är. Barcelona, en av Spaniens mest populära
semesterdestinationer erbjuder allt man kan önska i fråga om kultur och muséer, natur och utflyktsmål. Här finns såklart också fotboll genom det populära hemmalaget FC Barcelona. Ta igen dig efter salsa-lektionen genom att besöka stranden!

För mer information om dessa kurser, och andra spanska kurser, ta kontakt med esl.se språkreseförmedling. Även många andra språkreseförmedlingar erbjuder liknande kurser i Spanien.

Av Ella Levin

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (1 röster, medelbetyg: 4,00 av 5)
Loading...

Kommentarer

3 kommentarer till "Lär dig Spaniens heta danser"

  1. olaf, mån 01 okt 2012 12:37 

   hola du e fett med fet

  1. Anna, lör 13 okt 2012 10:54 

   Tack! Nu har ni hjälpt mig med läxan:D

  1. Apputvecklare, mån 26 okt 2015 21:56 

   Härliga bilder och musik!

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>