Plugga spanska på semestern

31 juli 2011, kl 15:57 av  
Postat i: Artiklar | 10 519 visningar | Skriv ut Skriv ut

Ju mer man reser, desto mer inser man värdet av att kunna språk och att kunna göra sig förstådd. Engelska får vi svenskar som regel på köpet, via utländska filmer och TV-program, men behovet av att kunna spanska gör sig ofta märkbart på semestern, när vi kämpar oss fram med ord som ”cerveza” (öl) och ”la cuenta” (notan) och många gånger önskar att vi kunde mer. Skyscanner.se tipsar om språkkurser i Spanien, där du kan kombinera semestern med att lära dig spanska där språket talas. Bienvenido!

Stock_© Chris Hepburn Vy över Malaga, Spanien med Plaza de Toros (tjurfäktningsarenan) i förgrunden

Stock_© Chris Hepburn Vy över Malaga, Spanien med Plaza de Toros (tjurfäktningsarenan) i förgrunden

Det finns mängder av språkskolor att välja mellan. Avista arrangerar spanskkurser i Spanien i samarbete med lokala institut, och Språkpunkten är en av Sveriges äldsta språkskolor, som i Malaga samarbetar med Language Plus. Flyg till Malaga och plugga i det mysiga lilla samhället El Palo, som ligger 20 minuter utanför stan. Här kan du plugga glosor på den långa sandstranden och komma hem både brunbränd och språkkunnig. Det är också enkelt att ta sig in till centrala Malaga, som är känt för sin enarmade katedral La Manquita, Picassomuseet och den vackra Gamla stan.

Även Barcelona, Spaniens näst största stad, är ett populärt val för den som vill lära sig spanska. Här samarbetar Språkpunkten med skolor som International House och Don Quijote. Skolorna ligger centralt i Kataloniens nöjesmetropol, som är en stad som verkligen har allt. Massor av kultur, fantastisk shopping, hemmalaget FC Barcelonas fotbollsstadion, strandliv, och ett nöjes- och uteliv man inte glömmer i första taget.

Spanskstudierna löper oftast över minst två veckor och man kan välja mellan olika kurspaket och att plugga intensivt eller i ett lugnare tempo. Det finns också spanskkurser för 50-plussare, där de lite äldre kan plugga spanska tillsammans med jämnåriga från hela världen. En språkkurs är ett utmärkt sätt att skaffa sig nya vänner och man lär känna platsen på ett mer personligt sätt än om man reser som turist på en vanlig semester. För utländska språkkurser som är på heltid och varar i mer än 3 veckor kan du dessutom söka studiemedel från CSN.

Billiga flyg till Spanien hittar du hos flygsökmotorn Skyscanner.se.

Text och foton från Linda Edstrand, Skyscanner.se

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

En kommentar till "Plugga spanska på semestern"

    1. Bargains Andalucia, tor 05 jan 2012 16:39 

      Hallo i like to make advertise on this site is possible you get in Contact with me?my name IS CHRISTIAN WOLF http://www.bargainandalucia.net regards christian wolf

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>