La Fiesta Nacional de España – Spaniens nationaldag

12 oktober 2009, kl 10:44 av  
Postat i: Notiser | 14 592 visningar | Skriv ut Skriv ut

La Fiesta Nacional de España eller Día de la Hispanidad som dagen också kallas för firas alltid den 12 oktober. Det sistnämnda uttrycket kommer från när Christoffer Columbus satte sin fot för första gången i Las Americas år 1492. Dagen är en nationell helgdag och brukar firas med en militärparad i Madrid, ledd av kung Juan Carlos I.

Den 12 oktober är också en lokal helgdag i Zaragoza (Fiestas de Pilar) i Aragonien, då stadens helgon Pilar ställs fram vid torget Plaza del Pilar. Tusentals dyrkare från hela världen klädda i traditionella folkdräkter besöker torget och lägger fram blommor till sin jungfru Pilar.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (7 röster, medelbetyg: 2,14 av 5)
Loading...

Kommentarer

En kommentar till "La Fiesta Nacional de España – Spaniens nationaldag"

  1. Sanna K, tis 25 dec 2012 14:07 

   Hej!
   Varför är just denna dagen Spaniens Nationaldag?

   Det var en svår tid som kom efter att Columbus upptäkte Latin Amerika, men USA firar Columbus Day den 12e oktober, eftersom de var en stor upptäkt. Jag undar, vad man Firar i Spanien egentligen, jag förstår inte riktigt 🙂

   tack, Sanna

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>