Día de Todos Los Santos – Alla helgons dag

01 november 2009, kl 11:04 av  
Postat i: Notiser | 14 462 visningar | Skriv ut Skriv ut

Precis som i Sverige så firas alla helgons dag i Spanien och är en nationell helgdag. Den stora skillnaden mot Sverige är dock att dagen alltid firas den 1 november i de katolska länderna.

Även i Spanien besöker man sina anhörigas gravar, lägger blommor och tänder ljus. Den 1 november är den dag på året som det säljs flest blommor.

Eftersom jag nyligen har haft ett dödsfall i familjen så känns denna helg extra tung i år. Skall försöka att jobba vidare med hemsidan ändå, även om det känns trögt.

Día de Todos Los Santos - Allhelgonadagen

Día de Todos Los Santos - Allhelgonadagen

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (1 röster, medelbetyg: 5,00 av 5)
Loading...

Kommentarer

2 kommentarer till "Día de Todos Los Santos – Alla helgons dag"

  1. Helg med Halloween, Alla helgonsdag och svensk bio | Svisp.se - Svenskar i Spanien, tis 03 nov 2009 11:22 

   […] ett ljus och lägga en blomma på någons grav. Det sägs att den 1 november är dagen då det säljs flest blommor här i […]

  1. Jerker Thorell, lör 07 nov 2009 9:52 

   Hej

   Som nyligen ankommen till Spanien behöver jag mycket inormation. Ingenstans har jag hittat info om att även den 2 november var helgdag (i alla fall hade affärerna stängt och många spanjorer hade ledigt). Sånt vill man gärna veta i förväg.

   Borde funnits med i artikeln om Dia de Todos Los Santos. Dåligt!!


   Hej Jerker!

   Låt mig bara kort informera dig att min man hastigt avled den 15 oktober i hemmet, och det var med nöd och näppe jag klarade av att lägga ut denna artikel. Jag försöker uppdatera min hemsida så gott det går, mest för att jag behöver skingra tankarna. Fotot i artikeln är taget där min man fick en hjärtinfarkt i trädgården.

   Som jag skrev i artikeln så är den 1 november en nationell helgdag, att sen den 2 november är lokal helgdag i vissa regioner är inget som jag tar upp. I länken nedan finns lite mer information om spanska helgdagar, både nationella och lokala:
   http://www.enforex.com/espanol/fiesta-espana.html

   Google är din bäste vän!

   Mvh
   Monica i Madrid

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>