Oskyldiga offer mördade av ETA år 2009

19 juni 2009, kl 20:43 av  
Postat i: ETA, Notiser | 6 275 visningar | Skriv ut Skriv ut

Så var jag dessvärre tvungen att påbörja en ny lista över offer för ETA:s attentat, jag hade hoppats slippa det i år. Hittills i år har 3 st oskyldiga människor fått sätta livet till.

Torsdag den 30 juli 2009:
2 poliser i civilgardet, 28-årige Carlos Sáenz de Tejada och Diego Salvá Lezaún, 27 år gammal sprängdes till döds när en bilbomb exploderade vid det spanska civilgardets förläggningar i Calvià, väster om Palma på Mallorca. Anläggningen ligger i en turistzon och attentatet orsakade kaos vid hamnar och flygplatser när öns gränser stängdes av efter attentatet. En andra bomb detonerade för att underlätta flykten för terroristerna.

Fredag den 19 juni 2009:
Den 49-årige polisen Eduardo Puelles García, dödades när en bilbomb exploderade i Arrigorriaga, nära Bilbao, Vizcaya. Bomben hade placerats i den bakre delen på polismannens bil på en parkeringsplats nära mannens bostad. De är det första ETA-attentatet sen socialistledaren Patxi López valdes som president i maj i år. Läs mer här.

Senast uppdaterat: 2009-07-31

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

En kommentar till "Oskyldiga offer mördade av ETA år 2009"

    1. ETA skapar kaos på turistön Mallorca » Ett annorlunda Spanien, fre 31 jul 2009 9:54 

      […] om Oskyldiga offer mördade av ETA år 2009 är uppdaterad.  Skriv ut Sätt betyg på inlägget: (Inget betyg än)  Loading […]

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>