Radiointervjuad

25 februari 2009, kl 10:24 av  
Postat i: Notiser, Nyheter | 5 703 visningar | Skriv ut Skriv ut

Igår blev jag intervjuad av Anna Billqvist på Radio Solymar i Málaga. Det är första gången som denna sidan har blivit uppmärksammad inom Spanien, så det kändes extra roligt. Radio Solymar (sol och hav) riktar sig till de danskar och svenskar som är bosatta permanent på Costa del Sol, en region som jag normalt inte skriver om här. Anledningen är att jag redan från början bestämde mig för att beskriva annorlunda spanska resmål, långt ifrån sol-och badsemestrar. Dessutom finns det redan mycket bra information på nätet om kustregionerna i och med det stora antal svenskar som bor där. Ett exempel är t ex Sydkusten, för att nämna någon.

Gårdagens radiointervju ligger ute på nätet fram till den 3 mars för den som vill lyssna. Besök Radio Solymar, klicka på den svenska flaggan, välj sen lyssna på radio till vänster och välj tisdag.

I Sverige finns Ett annorlunda Spanien bl a med i Skolverkets länksamling Länkskafferiet, där det finns korta beskrivningar av utvalda webbplatser som passar bra för skolarbete, främst för elever 10-15 år, men även för gymnasieelever. Lärare kan även hitta material för lektionsplanering på många av webbplatserna. Eftersom kriterierna för att vara med är höga känns det hedrande:

  • Innehålla tillförlitlig information och uppgift om källa.
  • Ha ett enkelt och begripligt språk.
  • Ha en klar och tydlig layout samt vara enkel att använda.
  • Vara en självständigt fungerande informationskälla.

Nästan dagligen får jag mail från elever med frågor, något som jag upplever som jättekul!

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!




XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>