- Ett annorlunda Spanien - https://www.annorlunda-spanien.com -

Radiointervjuad

Igår blev jag intervjuad av Anna Billqvist på Radio Solymar i Málaga. Det är första gången som denna sidan har blivit uppmärksammad inom Spanien, så det kändes extra roligt. Radio Solymar (sol och hav) riktar sig till de danskar och svenskar som är bosatta permanent på Costa del Sol, en region som jag normalt inte skriver om här. Anledningen är att jag redan från början bestämde mig för att beskriva annorlunda spanska resmål, långt ifrån sol-och badsemestrar. Dessutom finns det redan mycket bra information på nätet om kustregionerna i och med det stora antal svenskar som bor där. Ett exempel är t ex Sydkusten [1], för att nämna någon.

Gårdagens radiointervju ligger ute på nätet fram till den 3 mars för den som vill lyssna. Besök Radio Solymar [2], klicka på den svenska flaggan, välj sen lyssna på radio till vänster och välj tisdag.

I Sverige finns Ett annorlunda Spanien bl a med i Skolverkets länksamling Länkskafferiet [3], där det finns korta beskrivningar av utvalda webbplatser som passar bra för skolarbete, främst för elever 10-15 år, men även för gymnasieelever. Lärare kan även hitta material för lektionsplanering på många av webbplatserna. Eftersom kriterierna för att vara med är höga känns det hedrande:

Nästan dagligen får jag mail från elever med frågor, något som jag upplever som jättekul!