From Sweden with love 2011

03 maj 2011, kl 14:58 av  
Postat i: Musik, Notiser | 6 611 visningar | Skriv ut Skriv ut

Förra våren spelade pianisten Birgitta Henriksson med sångerskan Maria Johansson på jazzduo i Madrid. Nu återkommer de till Madrid för att sjunga och spela på Le Swing Jazz Club, Café Teatro Arenal (Calle Mayor 6) den 12:e och 15:e maj.

Torsdagen den 12:e gör de en duokonsert med piano och sång och söndagen den 15:e har de nöjet att ackompanjeras av Le Swing Stringquartett (med stråkmusiker från bl a Orquestra Nacional de Espana). Ett spännande projekt där den klassiska stråkkvartetten möter den skandinaviska jazztonen. De kommer också att blanda jazzarrangemang med en del svenska tongångar från bl a Monica Zetterlunds repertoar.

Båda konserterna kommer att starta kl 22.45 och dörrarna öppnas en halvtimme tidigare. Le Swing Jazz Club, Café Teatro Arenal, Calle Mayor 6, Madrid


Visa större karta

Birgitta Henriksson

Birgitta Henriksson

Maria Johansson

Maria Johansson


Under de senaste fyra åren har sångerskan Maria Johansson och pianisten Birgitta Henriksson arbetat tillsammans både som duo och med större band och framträtt i många olika sammanhang från middagsunderhållning i Carl-Jans Grythyttan, Franska Konsulatet på Gunnebo Slott i Göteborg till jazzklubben Le Swing i Madrid.

Under 2011 har Maria Johansson bl a arbetat som solist och skådespelare på Örebro Stadsteater i uppsättningen “Ingvar – En möbelsaga” (Se recension Svenska Dagbladet 25/3-2011: “Maria Johansson med sin otroligt starka röst kastar sig mellan opera och kulning…” och från Teaternyheter på nätet angående samma föreställning: “Ensemblen är vältrimmad och det är svårt att inte imponeras av skådespelarnas vokala och dansanta förmåga. Där utmärker sig självklart Maria Johansson, som också har varit den som coachat sång och kör. Hennes alldeles specifika ton och omfång lyfter och vidgar föreställningen till något alldeles extra”.

Maria kunde även höras som solist på nyårskonsert tillsammans med Örebro Kammarorkester. Tidigare har Maria Johansson verkat i sammanhang som fältartist för försvarsmakten i Afghanistan och Kosovo, solist och skådespelerska på Folkoperan i deras uppsättning av “Glada änkan”, skådespelerska och sångerska vid Unga Klara vid Stadsteatern i Stockholm i uppsättningen “Monsterkabinettet”, samt medverkat i “En strut karameller” vid utdelningen av Povel Ramels Karamellodiktstipendiatet under ledning av Lotta och Mikael Ramel på Vasateatern.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>