Sol, bad och spanska – studera spanska på solsemestern

28 augusti 2010, kl 7:46 av  
Postat i: Artiklar | 7 153 visningar | Skriv ut Skriv ut

Det är augusti och regnet öser ner i Sverige, sensommardrömmarna rinner bort utmed gatstenen. Kanske är du en av de lyckliga få som fortfarande har en utlandsresa att se fram emot? Resten av oss får nöja oss med att börja planera nästa sommar. Sol och sommarvärme lockar, men hur vore det med någonting nytt och utvecklande på det?

Spaniens kustlinje är hem till en mängd populära turistorter, för att inte tala om ö-världen. På ett stort antal av dessa semesterdestinationer erbjuds spanska språkkurser för utländska studenter. Dessa kurser är anpassade för nybörjare såväl som mer erfarna spansktalande, så vare sig du vill utveckla nya kunskaper eller friska upp skolspanskan finns det en nivå som passar dig. Som ett semesteralternativ erbjuder det flexibilitet då du själv väljer hur länge du vill studera och med vilken hastighet. En standardkurs har lektioner på enbart morgonen vilket ger dig eftermiddagar och helger fria att njuta av solen på stranden eller vidare upptäcka omgivningarna.

Alicantes kustlinje

Alicantes kustlinje

Runt kusten kan du välja mellan orterna Marbella, Cadiz, Vejer, Alicante eller Benalmádena nära Málaga, medan Spaniens öar lockar med partyorter så som Ibiza och Mallorca, eller det lugnare Teneriffa. Vi har tidigare tipsat om språkresor till Spanien för seniorer, medan dessa resor känns mer anpassade för dem som vill ha partypuls och fulla stränder. De flesta spanska språkkurser här erbjuds från 16 år och uppåt, medan vissa skolor har 18 års gräns. Speciellt under högsäsong kan du förvänta dig att studera med yngre vuxna från världen över som söker sig hit för att ta del av värmen och den glada stämningen medan de också utvecklar sina språkkunskaper.

Spansk språkkurs

Spansk språkkurs

Prismässigt motsvarar dessa språkkurser charterkostnader och för längre resor är det ofta billigare med att gå på språkkurs och bo i antingen värdfamilj med halvpension eller delad lägenhet med andra studenter, än att åka på semester med hotell. Att bo hos en lokal värdfamilj ger dig också en unik chans att komma bort från turiststråken och uppleva en mer genuint spansk kultur. Andra möjligheter inkluderar de kombinerade kurser du kan läsa, till exempel erbjuder Benalmádena spanska kurser med dans i 3 veckor. När du kommer hem är det inte bara solbrännan som kommer att beundras, utan även dina flamencosteg.

Artikeln skriven av Johanna Samuelson, ESL Språkutbildning Utomlands

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>