Språkresor till Spanien – ett alternativ för de äldre

04 mars 2010, kl 8:23 av  
Postat i: Artiklar | 5 777 visningar | Skriv ut Skriv ut

En aktiv semester för dig som älskar språk och Spanien!

Hör ordet språkresa och tankarna går oftast till ungdomar som för första gången reste utomlands utan familjen, med allt som det innebär. Tanken att språkresor är förbehållet tonåringar håller dock på att förändras och nu är det minst lika vanligt att det är studenter och vuxna som tar chansen att studera språk i kombination med en längre utlandsvistelse. Till Spanien finns ett stort antal språkresor med minimum åldern 50 år, ett kursalternativ som verkligen tar hål på myten om språkresor som ungdomsresor.

Som äldre språkresenär läser du spanska på förmiddagarna och på eftermiddagarna har du chansen att ta del av de organiserade aktiviteter som din språkskola erbjuder. Kurserna lägger stor vikt vid den spanska kulturen och ser en förståelse av spansk historia och civilisation som en viktig och integrerad del av din språkkurs spanska. De olika kursdestinationerna erbjuder olika inriktningar och självklart, olika geografiska inramningar. Här finns dock någonting för alla, med flera alternativ över hela Spanien.

I den gröna, norra delen av Spanien erbjuds två-veckors kurser i Pamplona. Här följer du i Ernest Hemingways fotspår på guidad statsvandring, tar del av en tapas provsmakning, besöker en vingård och kommer med på utflykt till Olite, Navarra’s kungliga huvudstad under medeltiden. Den gotiska arkitekturen här är en av de mest välkända i hela Europa.

Pamplona

Pamplona

Är du intresserad av spansk konst är en kurs i Barcelona det självklara valet. Här har du chansen att besöka de världskända Gaudi Park, Picasso Museet och Dalí Museet som en del av din resa. På stadsvandring genom staden upplever du Gaudis spektakulära och färgglada arkitektur på nära håll, innan du blir medbjuden på flamenco uppvisning på kvällen, regionens traditionella dans.

Gaudi

Gaudi

Väljer du Sevilla, i den sydliga delen av Spanien, som destination för din språkresa har du möjlighet att välja mellan olika inriktningar på din kurs. Här kan du lära sig spanska med tema vin, flamenco eller andalusisk gastronomi. Sevilla är den andalusiska regionens kulturella och historiska huvudstad med en mängd sevärdheter och en medeltemperatur dagtid under sommaren runt 30°C.

Sevilla

Sevilla

Med kurser mellan 2 och 4 veckor är dessa speciellt anpassade resor för dig över 50 år ett perfekt sätt att upptäcka Spanien och det spanska språket som en alternativ solsemester. Är du dragen till den spanska kulturen men saknar de språkkunskaper som behövs för att lära dig mer? Varför inte ta del av en språkkurs på plats innan du på egen hand reser runt i Spanien och sätter dina nya språkkunskaper på prov i samtal med lokalbefolkningen.

Läs mer här om de språkresor som ESL Språkutbildning Utomlands erbjuder.

Text och foto: Johanna Samuelsson, ESL Språkutbildning

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (1 röster, medelbetyg: 4,00 av 5)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>