Cervera de Buitrago – medelhavskänsla på 900 meters höjd

20 juli 2009, kl 13:31 av  
Postat i: Sierra Norte de Madrid | 13 450 visningar | Skriv ut Skriv ut

För madridbor som har 35 mil till närmaste hav och bara kan svalka sig i pooler under sommaren, är det fantastiskt att kunna åka upp i bergen och nästan få uppleva lite medelhavskänsla.

Cervera de Buitrago ligger 76 km norr om Madrid vid kanten av Embalse de Atazar, den största vattenreservoaren i den autonoma regionen Madrid. Förutom att försörja Madrid med dricksvatten erbjuder dammen fina badmöjligheter med sina sandstränder och kristallklara vatten.

Cervera de Buitrago
Kartan används med tillstånd från sierranorte.com

Cervera de Buitrago är en liten by med 142 invånare och en yta på 12 kvadratkilometer, ändå finns här goda möjligheter till rekreation. Vill man utöva olika vattensporter så ger den nautiskiska klubben Nortesport lektioner i windsurfing, segling och kanot och erbjuder egen parkering, omklädningsrum, verkstad och egen strand.

För campare finns Camping de Cervera alldeles i anslutning till den nautiska klubben. Det finns också andra möjligheter till ruralt boende som kan bokas genom Iniciativas Cervera, se detaljer på deras hemsida (på engelska). Vandrarhemmet Albergue de Cervera, har plats för 60 personer.

Klicka på minatyrbilderna nedan för att se dom större, eller välj bildspel.

 

Förutom att utöva olika vattensporter och bad är Cervera de Buitrago en bra utgångspunkt för vandring, ridning och bergsklättring. Är man kulturellt intresserad rekommenderas ett besök i kyrkan Iglesia Parroquial de Santa María de los Remedios, som byggdes år 1538.

Till startsidan för artikelserien La Sierra Norte de Madrid.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (1 röster, medelbetyg: 5,00 av 5)
Loading...

Kommentarer

En kommentar till "Cervera de Buitrago – medelhavskänsla på 900 meters höjd"

    1. La Sierra Norte de Madrid – en oas för trötta stadsbor » Ett annorlunda Spanien, mån 20 jul 2009 13:39 

      […] Cervera de Buitrago Cervera de Buitrago – medelhavskänsla på 900 meters höjd […]

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>