- Ett annorlunda Spanien - https://www.annorlunda-spanien.com -

Cervera de Buitrago – medelhavskänsla på 900 meters höjd

För madridbor som har 35 mil till närmaste hav och bara kan svalka sig i pooler under sommaren, är det fantastiskt att kunna åka upp i bergen och nästan få uppleva lite medelhavskänsla.

Cervera de Buitrago ligger 76 km norr om Madrid vid kanten av Embalse de Atazar, den största vattenreservoaren i den autonoma regionen Madrid. Förutom att försörja Madrid med dricksvatten erbjuder dammen fina badmöjligheter med sina sandstränder och kristallklara vatten.


Kartan används med tillstånd från sierranorte.com [1]

Cervera de Buitrago är en liten by med 142 invånare och en yta på 12 kvadratkilometer, ändå finns här goda möjligheter till rekreation. Vill man utöva olika vattensporter så ger den nautiskiska klubben Nortesport [2] lektioner i windsurfing, segling och kanot och erbjuder egen parkering, omklädningsrum, verkstad och egen strand.

För campare finns Camping de Cervera [3] alldeles i anslutning till den nautiska klubben. Det finns också andra möjligheter till ruralt boende som kan bokas genom Iniciativas Cervera, se detaljer på deras hemsida [4] (på engelska). Vandrarhemmet Albergue de Cervera [5], har plats för 60 personer.

Klicka på minatyrbilderna nedan för att se dom större, eller välj bildspel.

 

Förutom att utöva olika vattensporter och bad är Cervera de Buitrago en bra utgångspunkt för vandring, ridning och bergsklättring. Är man kulturellt intresserad rekommenderas ett besök i kyrkan Iglesia Parroquial de Santa María de los Remedios, som byggdes år 1538.

Till startsidan för artikelserien La Sierra Norte de Madrid [6].