Kung Bore håller Spanien i sitt grepp!

14 januari 2009, kl 19:21 av  
Postat i: Notiser | 9 590 visningar | Skriv ut Skriv ut

Som liten fick man alltid höra att Spanien kallades för solens och apelsinernas land, men det är en sanning med modifikation. Spanien är inte på något sätt homogent avseende klimat och natur. Det är något som vi som bor i Madrid har fått uppleva denna vinter. Med en höjd på 650 meter över havet och sin placering mitt i landet har Madrid ett typiskt inlandsklimat, med varma somrar och kalla vintrar, men årets vinter lär vara ett rekord, Kung Bore vill inte släppa Spanien ur sitt grepp, åtminstone inte än!

Jag trodde att jag hade sett min beskärda del av madridvintern den 13 december förra året, då det faktiskt lade sig ett lager med snö i landskapet, men ack vad jag bedrog mig. I fredags, den 9 januari, började det snöa lätt för att senare panikslå hela Madridprovinsen. Hemma hos mig drygt 2,5 mil norr om Madrid, var jag totalt insnöad.

Den internationella flygplatsen Barajas fick stänga under 5 timmar pga de extrema väderförhållandena förra veckan. Vädret ihop med flygbolaget Iberias pilotstrejk skapade ett enormt kaos, som först idag börjar komma igen till normala former. Folk från när och fjärran har tvingats övernatta på flygplatsen i väntan på att deras plan till sist skall lyfta.

I samband med kraftiga snöfall, hos mig föll det ca 20 cm i fredags, så uppstår det givetvis kaos på vägnätet också. I Spanien existerar inte dubbdäck, skall man köra till regioner med snö krävs snökedjor. När det började snöa kraftigt igen igår morse, så blir man nästan smått desperat. Vi är inte rustade för det här!

I en ekonomisk marknad som närmar sig bankrutt, kan man i alla fall glädja sig åt att det säljs mycket varma kläder, el-element och dyligt är redan slutsålt, och behöver man salt så är det kommunernas skyldighet att ha detta på lager för de som behöver….

Man undrar var det skall sluta?! En kvinna som bott 40 år i Madrid bekräftade att hon aldrig sett snön ligga kvar lika länge som nu, en 60-årig madrileño (madridbo) bekräftade samma sak. Idag är vi inne på dag sex med snö och än är inte vintern slut, därför tror jag att det man hört på nyheterna, att vi har den värsta vintern på 100 år stämmer. Börjar bli mer och mer tveksam till global uppvärmning, nog verkar det vara tvärtom 😉

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

En kommentar till "Kung Bore håller Spanien i sitt grepp!"

    1. En skör tråd - Det snöar!, mån 15 feb 2010 12:44 

      […] kvar i en dryg vecka. Mer läsning om när Kung Bore drabbade Spanien finns på min andra hemsida, Ett annorlunda Spanien. AKPC_IDS += "736,";Popularitet: orankad Etiketter: Telia, Vardagslunk Digg […]

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>