Spanien i vinterskrud

13 december 2008, kl 12:46 av  
Postat i: Notiser | 4 838 visningar | Skriv ut Skriv ut

När jag kikar ut genom fönstret idag så snöar det ymnigt, det tillhör inte vanligheterna i Madrid, men inträffar då och då. Om inte annat så skapar det ju en fin luciastämning. Däremot brukar det finnas gott om snö i bergskedjan Sierra de Guadarrama, ca 6 mil norr om Madrid. Högsta toppen Peñalara mäter 2.428 meter över havet och det finns flera skidliftsystem som redan har öppnat: Puerto de Navacerrada, Valdesquí och Centro de esquí nórdico Navafría.

Snötäckt kaktus

Snötäckt kaktus - fotat idag, kl 12:17

Myndigheterna har utfärdat snövarningar i sex provinser: Kantabrien, Galicien, Baskien, Asturien, Madrid och Castilla-La Mancha idag och i morgon. Det blir till att låta bilen stå och hålla sig hemma eftersom det brukar vara kaotiskt på vägarna när det snöar och vinterdäck inte finns i Spanien.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>