Fitur – Feria Internacional de Turismo

27 januari 2009, kl 16:18 av  
Postat i: Notiser | 7 158 visningar | Skriv ut Skriv ut

I morgon, den 28 januari, öppnar portarna till den stora turist- och resemässan i Madrid, Fitur – Feria Internacional de Turismo. Mässan pågår fram till den 1 februari, så om du finns på plats i Madrid så missa inte att besöka den. Om det inte suger i restarmen innan så lär det göra det efter ett besök där.

Fitur visas på Madrids stora mässområde Ifema, och man hoppas på stort deltagande, närmare 100.000 besökare kom förra året och mässan hade inte mindre än drygt 13.500 utställare.

Mer läsning Fiturs hemsida, på spanska eller engelska.

YouTube Preview Image
Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

2 kommentarer till "Fitur – Feria Internacional de Turismo"

  1. Pumita, tis 27 jan 2009 17:14 

   Tänk om jag vore där!
   När jag reste i Chile träffade jag ett par spanjorer men annars är det inte ofta man stöter på några i Latinamerika. Vart åker spanjorerna på semester om de inte stannar på den iberiska halvön?

  1. Monica, ons 28 jan 2009 15:49 

   Ja, det är en bra fråga 😉

   Nu i ekonomiska kristider är ju semester något som först stryker på foten, så frågan är hur resetrenden kommer att se ut i år. Spanjorerna hämmas ju tyvärr också av sina dåliga kunskaper i andra språk, vilket gör att de håller sig på “hemmaplan” under semestern. Hittade en artikel hos noticias.com som säger att 7 av 10 spanjorer håller sig till hemlandet under sina semestrar, och av dessa föredrar 39% en solsemester på playan.

   Reser dom utanför landets gränser så tippar jag på att det till största delen blir till andra spansktalande länder. Men det finns några undantag till detta, framför allt glädjande för oss nordbor. I en annan artikel i tidningen ABC så kan man läsa att spanjorerna föredrar exotiska resmål som Finland, Norge, Sverige Ryssland och Schweiz när det gäller vintersemestrar. Jag känner en spansk familj som besökte ishotellet i Jukkasjärvi och var helfascinerade, dom återkommer gärna på semester till Svreige.

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>