Tjurrusning – inte bara i Pamplona

31 augusti 2009, kl 19:20 av  
Postat i: Tjurfäktning | 5 724 visningar | Skriv ut Skriv ut

Det är inte bara Pamplona som har tjurrusningar. De förekommer på flera olika platser i Spanien, bl a i min hemkommun San Sebastian de los Reyes, ca 20 km norr om Madrids centrum och med drygt 72.000 invånare, som en större svensk stad med andra ord.

Idag avslutade årets rusningar i min kommun, och att medverka i de lokala rusningarna för en oerfaren turist är inget att rekommendera. Säkerheten är betydligt sämre än vid de världsberömda ditona från Pamplona även om kommunerna gör sitt bästa för att säkerställa dem. Nedan finns ett videoklipp inför årets rusningar i Sanse, som kommunen kallas i folkmun:

YouTube Preview Image

Jag har bara besökt rusningarna i Sanse en gång, för en herrans massa år sedan, och det är tveksamt om jag gör det igen, men man vet ju aldrig. Till sist ett youtube-klipp till. Så här såg det ut för exakt ett år sen min kommun:

YouTube Preview Image
Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>