Stieg Larsson fortsätter sitt segertåg

14 juni 2009, kl 18:29 av  
Postat i: Notiser | 4 331 visningar | Skriv ut Skriv ut

Första gången jag skrev om Stieg Larsson var i december förra året. Då hade bara hans första och andra bok i Milleniumtriologin översatts till spanska och publicerats. Redan då var det en succé.

Den största spanska tidningen – “El País” har idag ett helt uppslag på kultursidorna när det gäller Stieg Larssson, se nedan:

Den hemliga historien bakom Stieg Larsson

Den hemliga historien bakom Stieg Larsson

På torsdag den 18 juni släpps sista delen i triologin; La reina en el palacio de las corrientes por aire, dvs Luftslottet som sprängdes.

Statistiken hittills bara för Spanien är överväldigande: Första och andra delen i triologin har redan sålts i 1.500.000 böcker. Man beräknar att åtminstone 500.000 exemplar kommer att säljas när den tredje delen släpps på torsdag. Den svenska filmen baserad på första filmen i triologin; Män som hatar kvinnor, har ungefär setts av en halv miljon spanjorer och filmen ligger på andra plats bland de mest populära filmerna på bio just nu, inte illa!

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>