Spanair-SAS+1 euro=Katalonien

31 januari 2009, kl 19:29 av  
Postat i: Notiser | 4 413 visningar | Skriv ut Skriv ut

Ja, en liten förklaring till den något kryptiska rubriken och ekvationen lär nog behövas 😉

Scandinavian Airlines har nämligen äntligen har lyckats göra sig av med sitt på senare tid tungt problemfyllda dotterbolag Spanair. Pappren skrevs under igår. Förutom den tragiska flygolyckan på flygplatsen Barajas i Madrid i augusti förra året så har Spanair dragits med stora, ekonomiska problem.

SAS behåller dock knappt 20% i bolaget. Det katalanska konsortiet som köpt upp Spanair för 1 euro (ca 10 kr) har för målsättning att stärka Barcelona i flyghänseende i samband med den nya terminalen T-1. Sen kan man ju säkert räkna med att de vill pressa Iberia i den allmänna konkurrensen. SAS lär i alla fall slippa ifrån eventuella framtida skadeskåndsanspråk sen olyckan, med sin minimala andel i bolaget på 19,9%.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>