Pradomuseet på Google Earth

21 januari 2009, kl 21:29 av  
Postat i: Notiser | 8 498 visningar | Skriv ut Skriv ut

Spaniens stolthet i konstsammanhang, ett av världens mest välrenommerade museum Pradomuseet, finns nu att skåda virtuellt genom Google Earth. Via “kartläsaren” kan man zooma in museets fjorton främsta konstverk, t ex Goyas El tres de Mayo.

Inte minde än 8200 foton togs som sen kombinerades med Google Earths teknik för att zooma in objekt. På Google Earth finns även tredimensionella modeller som tillåter användare att “flyga runt” museibyggnaden, som om man verkligen fanns på plats.

För att kunna se det hela behöver du ladda ner Google Earth. Bocka sen för 3D-buildings under Layers längst ner till vänster i fönstret och gör sedan en sökning på Museo del Prado längst upp till vänster under “Fly to”.

YouTube Preview Image

Om du befinner sig på plats och vill besöka museet reellt, så kan du förutom att se de permanenta objekten besöka en separat utställning “Entre dioses y homres“, Bland gudar och män, som visar klassiska skulpturer från Albertinum i Dresden. Utställningen pågår fram till den 12 april 2009.

Bland gudar och män på Prado

Bland gudar och män på Prado

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>