Oskyldiga offer mördade av ETA år 2002

25 november 2008, kl 14:22 av  
Postat i: ETA | 4 307 visningar | Skriv ut Skriv ut

Under 2002 mördades totalt 5 personer av ETA.

Tisdagen den 17 december 2002:
En polis, Antonio Molina Martín, dödades och en annan polis skadades när de försöker stoppa en bil laddad med 40 kg sprängämnen avsatt för attentat i Madrid.

Tisdagen den 24 september 2002:
En lokal baskisk polisman, Juan Carlos Beiro Montes, avled och ytterligare fyra kollegor skadades när en sprängladdning exploderade i Leitza Navarra. Bomben var gömd bakom en affisch för det förbjudna partiet Herri Batasuna och när polismännen skulle tar ner den så utlöstes bomben.

Dagen innan sprängde två terrorister sig själva till döds när de manipulerade med en bomb i stulen bil.

Söndagen den 4 augusti 2002:
En sexårig flicka, Silvia M.S och en femtiosjuårig man, Cecilio Gallego Alarias, avlider när en bilbomb exploderar utanför Guardia Civils polishögkvarter i Santa Pola, söder om turistorten Alicante. Många av de skadade stod och väntade på bussen vid en hållplats utanför polishögkvarteret. Denna gång förvarnade ETA inte om bomben.

Torsdagen den 21 mars 2002:
Juan Priede Pérez, den enda socialistpolitikern i staden Orio, Guipúzcoa, sköts ihäl på en bar av åtminstone två okända terrorister. Det är det tredje mordförsöket på socialistpolitiker i Baskien i år.

Det blå bandet, symbolen mot terrorism

Senast uppdaterad: 2002-12-17

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>