Cow Parade har nått Madrid

17 januari 2009, kl 11:35 av  
Postat i: Notiser | 362 374 visningar | Skriv ut Skriv ut

Koparaden, den internationella konstutställningen har nått Madrid, och den pågår mellan den 16 januari till den 21 mars 2009. 105 fiberglasskulpturer av kor visas upp på olika ställen i stan, som t ex Puerta del Sol, Plaza de Cibeles och Puerta de Alcalá. De har målas och utsmyckas av lokala konstnärer och efter utställningen kommer de färggranna kossorna att auktioneras ut, pengarna går sedan till välgörenhet. Cow Parade startades i Zürich 1998.

¡Venga a Madrid a ver las vacas!

Klicka på minatyrbilderna nedan för att se dom större, eller välj bildspel. För att se hela bildtexten, för musen över fotona. Än har jag inte hunnit se mer än tre kossor*), men det är ju tack och lov lite tid kvar, fotona nedan är från Plaza de Canovas del Castillo, eller Plaza de Neptuno i som det heter i folkmun, dvs där vi hittar Thyssenmuseet, Pradomuseet, samt de anrika hotellen Ritz och Palace i dess absoluta närhet.

*) Några fler kor har det blivit!

YouTube Preview Image

Mer läsning: CowParade Madrid, där även en karta finns över var korna ställs ut, den internationella CowParade-sidan, en artikel av Bo Löhvendal på svenska i Svenska Dagbladet, Kossor på stan hjälper barn i kris.

Skriv ut Skriv ut
Sätt betyg på inlägget:
1 stjärna (sämst)2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (bäst) (Inget betyg än)
Loading...

Kommentarer

En kommentar till "Cow Parade har nått Madrid"

    1. woopsidaisy, lör 14 feb 2009 1:43 

      ja men så superhäftigt! verkligen jättefina

Ordet är ditt...
Din kommentar kommer att synas först efter att den är godkänd. Om du vill ha en egen bild med din kommentar, skaffa en gravatar!
XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>