- Ett annorlunda Spanien - https://www.annorlunda-spanien.com -

Webbmoster

Vem är Webbmostern?
Jag heter Monica och flyttade från Sverige 1990 med make och katt. Först till Cascais utanför Lissabon i Portugal. 1993 gick flytten till Madrid.

Under perioden maj 2001 till april 2002 bodde jag även på deltid i Boston, USA. Därefter på deltid i London i drygt ett år. Nu är jag dock tillbaka i Spanien på heltid.

Ja, vad hittar jag på i Spanien?
Sedan flytten utomlands jobbar jag med desktop publishing och som frilansande fotograf. I början av år 2005 startade vi företaget Mefta.es [1] eftersom vi även utökat verksamheten med webbdesign.

Här har undertecknad för en gångs skull blivit avbildad. Fotot togs den 30 januari 2009 av en latinamerikansk turist (vars namn jag glömde att fråga om) under CowParade-utställningen i Madrid. Här på Plaza de Neptuno.

Den 15 oktober 2009 hände det som man minst anar, min make fick hjärtstillestånd när han jobbade i trädgården och avled omedelbart. Jag har därför börjat blogga om en annan sida av Spanien, om byråkratin när det gäller arvslagstiftning i två länder, om fastighetsförsäljning och den långa processen att komma framåt i sorgearbetet: Livet hänger på en skör tråd [2].

En skör tråd

Kontakta mig [3] gärna om du har något på hjärtat!